Unit 2 综合测试卷
Ⅰ.听句子,选出句子中所包含的信息。每个句子读两遍
1.Look! There are several students playing on the playground.
2.Mary is sick in hospital so let’s cheer her up together.
3.We have to put off the activity because of the bad weather.
4.The old man lives alone in the old house.
5.We all think the little boy takes after his father.
Ⅱ.听句子,选出该句的最佳答语。每个句子读两遍
6.I’ll help to give out food at the food bank this weekend.
7.When should we volunteer in the old people’s home?
8.Could you please look after my sick pet dog?
9.What animals can we train to help people?
10.What would you like to volunteer to do?
Ⅲ.听对话和问题,选择正确答案。每段对话和问题读两遍
听第一段对话和问题,完成第11小题。
W:Ken,you bought a new bicycle,didn’t you?
M:No.Jim worked on it.He fixed up the broken bicycle and painted it for me.
Q11.What did Jim fix up for Ken?
听第二段对话和问题,完成第12小题。
W:Bob,it’s eight o’clock now.Have you finished your homework?
M:Yes,Mom.Let’s go to the old people’s home to help wash their clothes in five minutes.
Q12.What will Bob do after he finishes his homework?
听第三段对话和问题,完成第13至15小题。
M:Sally,will we have to put off holding our party?
W:Yes,David.Most of the friends are too busy these days.
M:What will Jeff do then?
W:He’ll help his uncle hand out notices.
M:How about Linda?Will she have anything important to do?
W:Yes.She’ll put up some signs to ask for old bikes with me.
M:Ask for old bikes?Why?
W:We’ll fix them up and give them away to poor children.
M:What kind girls you are!In fact,I won’t have much free time.I’ll visit my uncle in the hospital.
W:It seems we’ll have the party next time.
Q13.Who will hand out notices?
Q14.How many teenagers will fix up old bikes?
Q15.What will David do?
听第四段对话和问题,完成第16至18小题。
W:Hi,Jim.What are you doing?
M:Hi,Maria.We are raising money for our classmate Jack.
W:What happened to Jack?
M:His father lost his left leg in an accident last week.And his mother doesn’t have a job.
W:Sorry to hear that.
M:Now he needs our help.So we raise money for him here.
W:That’s good.But I don’t have money in my bag today.I’ll give him 50 dollars tomorrow.
M:Thank you.
Q16.What is Jim doing?
Q17.Who had an accident last week?
Q18.How much money will Maria give away?
Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案。每篇短文和问题读两遍
听第一篇短文和问题,完成第19至20小题。
Jack is a fifteen-year-old middle school student.He is glad to be a volunteer to help people in trouble.Last year he volunteered for the East Asian Games.He tried his best to help people from different countries.One day,Jack’s leg was badly hurt.He was in hospital for two months.Many people visited him and brought him flowers and presents.Jack got lots of help,so he wants to help more people now.
Q19.What volunteer activity did Jack do last year?
Q20.How long did Jack spend in hospital?
听第二篇短文和问题,完成第21至25小题。
There is an old people’s home in our town.There are about 40 old people in it.Most of them are very lonely because they have no children.Few people come to see them.Some old people are too old to take care of themselves.So sometimes we go there to help them.We often help them clean the house,such as sweeping the floor,cleaning the windows and watering the flowers.Sometimes we sing or dance for them and that will make them laugh.Though we are tired at the end of the day,we’re happy.I think as a middle school student,we should do something good to help people in need.
Q21.How many old people are there in the old people’s home?
Q22.Why do most of the old people feel lonely?
Q23.Why can’t some old people take care of themselves?
Q24.What do the students often help to do there?
Q25.How does the writer feel after helping these old people?
Ⅴ.听短文填空。短文读两遍
Are you looking for something fun? Would you like to help others in your spare time? Join us to be a volunteer.We have volunteer jobs for people of all ages.Anyone,from twelve-year-old children to eighty-year-old people,can become a volunteer.
Schools need help take care of children while their parents are working.Hospitals need volunteers to look after the old while their children are busy.Animal lovers can help take care of those dogs and cats without homes.There is something for everyone.
If everyone helps out a bit,we’ll have a better world to live in.Interested? Call us at 180450045756 or visit our website:www.active.com.
更多增值服务,请点击 [下载] 筛选,精彩不容错过。
梓耕联系方(传真)
名师汇二维码
梓耕教育二维码